Начало Карта Помощ Контакти Обратна връзка Профил English
 
Шрифт
 
0.17916139323963132
АОП Законодателство и методология Методически съвет Контрол и мониторинг Образци и списъци РОП и е-услуги Възложители Изпълнители

Регистър на ОП
 
Ключова дума от предмета на поръчката:


Номер на поръчката
(nnnnn-yyyy-xxxx):


Ключова дума от името на
възложителя:


Разширено търсене и шаблони
Статистика
Поръчки, публикувани вчера
Договори, публикувани вчера
Информации за публикувани обяви
Бюлетин на АОП
  Данни за пазара на обществени поръчки
  Външни експерти при осъществяване на контрол чрез случаен избор
 

Актуалeн списък

Външни експерти
 

Актуалeн списък

  Списък до 30.09.2014 г.
Вход
 
Име  
  Парола  
 
  Регистрация на потребител
  Забравена парола
Бързи връзки
 Правителство на РБ
  Министерство на финансите
 Комисия за защита на конкуренцията
 Върховен административен съд
  Портал за отворени данни на Република България
  Административен регистър
 Концесионен регистър
 Фондове на ЕС
 ОП в ЕС
 Мрежа за ОП
Начало > Новини
27 Август 2019

АОП проведе обучения за работа с ЦАИС ЕОП за възложители

През летните месеци (юли и август), Агенцията по обществени поръчки (АОП) проведе две нови еднодневни безплатни обучения за работа с Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП). Фокус групите на проведените обучения са представители на възложителите в областта на „Здравеопазването“, централната администрация, Държавни горски стопанства и др.

Активната проява от страна на АОП цели възможно най-голям брой участници във възлагателния процес да се запознаят с функционалностите на системата, която става задължителна за ползване, считано от 1 ноември 2019 г. На всички участници в обучителните курсове се напомня както за положителния ефект от ранната регистрация в платформата и определянето на роли в организацията, така и за възможността за подготовката на шаблони и документи.

Участие в двете обучения взеха представители от над 100 лечебни заведения в страната, централна администрация, както и над 40 горски стопанства. Общо обучени са 230 експерти в областта на обществените поръчки. От попълнения формуляр за оценка – „Анкета за степента на удовлетвореност на обучаемите лица“ е видно, че средната удовлетвореност на участниците от проведените обучения е 5.54 при максимална стойност 6.00.

Предвид повишения интерес от обученията, Агенцията по обществени поръчки ще продължи да поддържа установената добра практика. Всички заинтересовани лица от възлагателния процес могат да подават заявка за включване в следващо обучение за работа с националната платформа на официалния електронен адрес– aop@aop.bg. При планиране на последващи обучения, експерти от агенцията ще се свържат със заинтересованите лица.

Отново използваме възможността да напомним, че текуща информация за системата може да намерите на Портала за обществени поръчки, в секциите „ЦАИС – Често задавани въпроси“ и „ЦАИС ЕОП - Актуално“.


Untitled Document
ВАЖНО!
  Публикуван е за обществено обсъждане График за използване на ЦАИС ЕОП
  Прилагане на реда за събиране на оферти с обява и покана до определени лица след 1 ноември 2019 г.
  Запознайте се с новата подобрена и обновена версия на ЦАИС ЕОП
  Полезна информация във връзка със съществена промяна в ЦАИС ЕОП
  С цел повишаване на информационната сигурност, Агенцията по обществени поръчки приканва всички регистрирани потребители да обновят своите пароли. Начинът за промяна на паролата е чрез функцията „Забравена парола“.
  Включване в списъка на външни експерти по чл. 232а, ал. 2 от Закона за обществените поръчки (ЗОП) (за проверка на технически спецификации и методика за оценка при осъществяване на контрол чрез случаен избор) - (актуализация на МУ-7/2018 г.)
  Видео указания за регистрация в Централизираната автоматизирана информациона система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП)
  Най-често срещани грешки, установени от Агенцията по обществени поръчки (АОП) при проверка на документи, постъпили за контрол чрез случаен избор
  Указание за създаване на упълномощен потребител в Регистъра на обществени поръчки
  Попълване на регистрационна форма за контрол чрез случаен избор (видеоклип)
Новини
 
11 Ноември 2019
АОП проведе първите есенни обучения за работа с ЦАИС ЕОП
07 Ноември 2019
Публикуван е за обществено обсъждане График за използване на ЦАИС ЕОП
04 Ноември 2019
Европейската комисия прие нови прагове за обществените поръчки
Всички новини
 
 
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
 
 
 
Порталът за обществени поръчки е създаден с финансовата подкрепа на Програма "ФАР" и ОП "Административен капацитет", съфинансирана от ЕС чрез ЕСФ.